LE BAR À JUS DE KILUCRU
Bonjour!

LE BAR À JUS DE KILUCRU

UN FORUM SYMPA, OUVERT ET INFORMÉ, AXÉ SUR LA RECHERCHE ET LA DISCUSSION DES MODES ALTERNATIFS DE SANTÉ PHYSIQUE, MENTALE ET SPIRITUELLE, PAR LES PRODUITS NATURELS, LES TECHNIQUES PSYCHO-ÉNERGÉTIQUES, L'ALIMENTATION SAINE, VIVANTE OU CRUDIVORE.
 
AccueilCalendrierFAQRechercherMembresGroupesS'enregistrerConnexion

Partagez | 
 

 Garam Masala receipe from Modern Ayurvedic Cookbook

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Aller en bas 
AuteurMessage
moi-kilucru



Messages : 5846
Date d'inscription : 24/11/2008
Localisation : The Best in the West, MTL, QC

MessageSujet: Garam Masala receipe from Modern Ayurvedic Cookbook   Mer 25 Fév - 15:42

Garam Masala
The Modern Ayurvedic Cookbook: Healthful, Healing Recipes for Life

Garam Masala, found on spice racks and in recipes, is not a spice in itself, but a blend of spices used throughout India. Garam means "hot" and Masala means "spice." The spices, and some of the proportions in Garam Masala can vary depending on personal taste, and the region. Here's a sample recipe so that you can make your own Garam Masala at home. This recipe makes about ½ cup of Garam Masala, and when kept in an airtight container will keep for 3 months. I've seen different recipes that use mace and/or fenugreek, so experiment and see what you like.

2 Tablespoons cumin seeds
2 Tablespoons coriander seeds
2 Tablespoons cardamom seeds
2 Tablespoons black peppercorns
1 3" stick cinnamon, broken up
1 teaspoon whole cloves
1 teaspoon grated nutmeg
½ teaspoon saffron (optional)

Put all of the spices except the nutmeg and saffron in a dry, heavy skillet over medium-high heat. Toast the spices about 10 minutes, stirring occasionally, until they turn several shades darker and give off a sweet, smoky aroma. Let cool completely. Transfer the spice mixture to a spice mill or coffee grinder and grind to a powder. Stir in the nutmeg and saffron.
Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur
 
Garam Masala receipe from Modern Ayurvedic Cookbook
Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Revenir en haut 
Page 1 sur 1
 Sujets similaires
-
» Courgettes masala
» Beyond Lexical Variation in Modern Standard Arabic : Egypt, Lebanon and Morocco
» Passive morphology in Classical and Modern Arabic and English
» The Nature of the Operations of Modern Armies, Triandafillov
» Conversation 6 : audio+texte - MSA (Modern Standard Arabic)

Permission de ce forum:Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum
LE BAR À JUS DE KILUCRU :: recettes crudivores-
Sauter vers: