LE BAR À JUS DE KILUCRU
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 House of Health - Frugivores s'abstenir!

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moi-kilucru

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MessageSujet: House of Health - Frugivores s'abstenir!   Lun 9 Mar - 14:42

je vais me farcir ce bouquin cette semaine, car il y a une partie de sa théorie résumée et de nombreuses recettes crues:

http://www.amazon.ca/Back-House-Health-Rejuvenating-Alkalize/dp/1580540716/ref=sr_1_6?ie=UTF8&s=books&qid=1236623984&sr=1-6

avis aux frugivores impénitents ou aspirants, c'est très anti-fruits et pro-bon gras... alors si vous ne voulez pas vous traumatiser....



son autre livre:
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mi-crue

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MessageSujet: Re: House of Health - Frugivores s'abstenir!   Lun 9 Mar - 15:36

ce livre est vraiment anti-fruits ?

quand tu dis anti, tu veux dire pas du tout où quelques un ?

je suppose qu'il est juste en version intégrale en plus frustré de la vie
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moi-kilucru

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MessageSujet: Re: House of Health - Frugivores s'abstenir!   Lun 9 Mar - 16:47

de ce que je sais et ai vu rapidement, c'est qu'il faut manger des fruits "sparingly"... oui, juste en anglais, mais je vais ptet faire un effort de résumé car je n'ai pas le scan à la maison...
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mi-crue

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MessageSujet: Re: House of Health - Frugivores s'abstenir!   Lun 9 Mar - 17:54

"sparingly"... Shocked

évite-moi le traducteur s.v.p.
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moi-kilucru

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MessageSujet: Re: House of Health - Frugivores s'abstenir!   Lun 9 Mar - 22:37

"spare change", c'est ce qu'on appelle "le petit change" ici, ça te donne une idée de la petitesse.... ça veut dire pas beaucoup et pas souvent...
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dolcefarniente3

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MessageSujet: Re: House of Health - Frugivores s'abstenir!   Mar 10 Mar - 9:25

Il ne me semble pas déraisonnable ce Dr. Young.... Il n'est pas CONTRE les fruits, il dit juste qu'il faut priviligier les légumes à feuilles vertes, non ?
Ca me semble logique vu que les fruits de nos jours contiennent vraiment énorment de sucre !

Voilà le résumé que j'ai trouvé sur son régime :




What is an Alkaline pH?



What is Alkalizing? Well it's the opposite of Acidic. Most of us probably have an acidic pH level in our body. Remember those litmus papers from high school lab? Well we can use those to test our urine or saliva to see what our pH level is. We ideally want to score at least in the 6-7 range.

What causes an acidic level:




  • coffee
  • meat
  • dairy
  • beer
  • aspartame
  • chocolate
  • vinegar
  • soda


What creates an alkaline level?

  • leafy greens
  • lemons (tricky because before entering your body they are acidic)
  • olive oil
  • most fruits and vegetables
  • herbal teas
  • fish


[size=18]Et pour tout ceux qui s'y intéresse un peu plus : [/size]


http://www.phmiracleliving.com/pdf/alkadiet.pdf
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moi-kilucru

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MessageSujet: Re: House of Health - Frugivores s'abstenir!   Mar 10 Mar - 13:05

merci Dolce.

pas lu encore, mais à part la mention "eat sparingly" dans la colonne où se trouvent les fruits, ce que j'en ai vu, c'est une pyramide et les fruits étaient à la pointe, autrement dit, ce dont il faut manger le moins....

cela dit, j'ai emprunté à la bibliothèque hier: ça devrait aider à la compréhension.

j'ai l'intention de créer une section "Théories" où elles seront toutes (si c'est possible) expliquées, et où les gens pourront aller prendre ce qu'ils veulent et laisser le reste et où on pourra discuter de chacune dans le calme et le respect. si tu as une théorie, ou un auteur ou un livre en particulier que tu voudrais résumer, citer, expliquer, ne te gène surtout pas. ce n'est pas non plus limité au crudivorisme, bien sûr.

pour ceux qui ne le sauraient pas déjà, je ne suis pas ici pour me faire valoir, causer tout seule ou avoir le dernier mot. j'ai créé ce forum pour tout le contraire, précisément, pour faire parler les autres, inciter à une discussion enrichissante, apprendre de nouvelles choses et ne pas rester enfermer dans ma logique et ma compréhension des choses, mais au contraire ouvrir les horizons de tous, dans le respect mutuel et sans dogmatisme.

au fait, Dolce, tu t'apprêtes à venir nous voir bientôt, tu es excitée??? la neige a bien fondu déjà... mais faut pas croire qu'elle ne reviendra pas nous hanter d'ici là....
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moi-kilucru

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MessageSujet: Re: House of Health - Frugivores s'abstenir!   Dim 15 Mar - 22:49

voici donc le début du bouquin:


All food that is digested in our bodies metabolizes down to an ash residue. This ash residue can be neutral, acid, or alkaline. It is important to understand that the cells of our body are bathed in an alkaline fluid. Just as our body temperature is maintained at 98.6°F, our body fluids should be maintained at a 7.3-7.4 alkaline pH. Blood pH is ideally 7.365. Over-acidification of body fluids and tissues signals a state of imbalance, opening the door tosickness and disease. (As well, an overlyblood pH signals a generally over-acidic condition, as the blood pulls in alkaline salts to neutralize the acidity.)

Foods which create an acid residue are meats and other flesh proteins, eggs, dairy products, yeast breads and yeast products, fermented foods (e.g., vinegar, soy sauce, miso, tempeh, sauerkraut, alcohol), sugars, and high-sugar fruits. Dr. Young has found through scientific research that sugars, e.g., white sugar, brown sugar, maple syrup, high-fructose corn syrup, high-sugar fruits, fruit juice, and even high-sugar vegetables like carrots and beets, contribute to excess fermentation, which creates excess acidity in our body fluids. (Once a person becomes balanced, or symptom-free, the higher-sugar fruits can be eaten fresh and in season, occasionally, for cleansing purposes. But while symptoms of excess fermentation/acidity are present, they should be avoided.) As well, coffee, black tea, and soft drinks are highly acidifying.

Foods which create an alkaline residue are vegetables-especially greens of all kinds, such as spinach, cucumber, lettuce, grasses, celery, broccoli, etc.; soaked and sprouted seeds, nuts, and grains; and low-sugar fruits such as avocado, lemon, lime, tomato, and bell peppers. Raw foods are more alkalizing, while cooked food is more acidifying.

To maintain a balanced and alkalized pH in blood and tissues, the diet should contain at least 70-80 percent alkalizing foods, and no more than 20-30 percent cooked or acidifying foods.

Our bodies are similar to our Earth, which is 70 percent water with 30 percent mass. Therefore it makes The USDA food pyramid metabolizes down to a high amount of sugar from complex and simple carbohydrates-from pasta and grains at the base, from fruits in the second step, milk products (lactose) in the third step, and from sweets at the top. Also, meat and other flesh foods in the third step contribute to acidity. Therefore the USDA food pyramid is a highly acidifying food plan.

Dr. Young's food pyramid promotes alkalinity of the blood and tissues by basing the diet around alkalizing vegetables, sprouted and soaked nuts and seeds, essential oils, and low-sugar fruits. An emphasis on "greens" also supplies us with chlorophyll, which is molecularly structured like our own hemoglobin. Dr. Young's pyramid is alkalizing and supportive for balancing the pH of the blood and tissues in our bodies. (See Sick and Tired? Reclaim Your Inner Terrain, Chapter 5, for further information on acid/alkaline balance.)

Remember that when you build an alkalizing meal, raw vegetables are going to be the most alkalizing and energy-packed (life-force) foods you can eat. As Dr. Klinik Bircher-Benner has said, "The closer food is to the natural sun energy, the higher it is in all levels of nutritional value for the human organism."
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